Bitàcola

Pesaments i reflexions espontànies

dimecres, de setembre 22, 2004

Peatges

Avui en Cuní a entrevistat al Conseller Quim Nadal al seu programa matinal de TV3. Ha aprofitat per preguntar-li un tema en el que sóc especialment sensible, i mostra d'això és l'escrit que ja fa temps vaig penjar a la web. La veritat és que la solució no és pas fàcil, rescatar els peatges no sembla una solució viable econòmicament. Això que ara el tripartit intenta fer-nos veure amb rao, contrasta amb la contundència que durant la campanya electoral els republicans i els ecosocialistes van defensar la necessitat d'acabar amb aquesta discriminació. Segurament l'electorat els passarà factura per les promeses incompleses.

Sembla mentida que al segle XXI, i en un pais que presumeix de desenvolupat, les úniques vies ràpides decents (entenc per via ràpida decent una carretera de dos carrils per sentit) que connecten dues àrees tant poblades com el camp de Tarragona i l'àrea metropolitana de Barcelona, siguin dues autopistes de peatge. Mentrestant, podem anar per autovia gratuïta entre Alacant i Murcia (sense que això em sembli criticable, més aviat el que em sembla intolerable és la situació que patim aquí).

Així doncs, poques novetats ha aportat el Conseller Nadal, a part de que al Nadal (valgui'm la redundància) hi haurà novetats en forma d'increments menors a la inflació, tarificació segons tram horari i eliminació d'uns quants peatges troncals. A veure si el govern és valent davant aquest tema que afecta a tants catalans.